”What the fack are you doing”

Als ik eindelijk een beetje ingedut ben wordt ik rond 5 uur wakker van een dronken kerel die de kamer binnenkomt en met veel kabaal zich uitkleed en in bed gaat liggen. Het is nogal een grote gast zie ik van onder mijn deken maar ik wil er niet teveel aandacht aan besteden en gebruik maken van mijn slaap nu het kan, het duurt dan ook niet lang voor ik weer indommel en verder kan slapen.

In de verte hoor ik water stromen en ik voel druppeltjes op mijn been…. HUH WHAT?? Ik schrik wakker en kijk naast mijn bed waar de dronken kerel van vannacht tegen mijn bed en half over mijn daypack heen staat te pissen. WHAT THE FACK ARE YOU DOING?? Roep ik en hij kijkt me even verstrooid aan terwijl hij even stopt met plassen. langer als 2 seconden duurt het niet alvorens hij zijn urine weer laat stromen. ‘is dit normaal ofzo?’’ vraag ik me af terwijl ik omhoog kom uit bed en die kerel die uit Pakistan lijkt te komen bij zijn schouder pak en met zijn hoofd tegen zijn eigen stapelbed aanduw. Hij verliest zijn evenwicht en stopt weer even met plassen.

Nu lijkt hij meer wakker te zijn en terwijl ik terug in bed ga liggen loopt hij de kamer uit en gaat hij richting de badkamers.

Terwijl ik terug in mijn bed zit neem ik de schade op, deze lijkt mee te vallen, fris is het echter niet natuurlijk. De rand van mijn bed is nat en er is een beetje op mijn hoeslaken gekomen. Gelukkig ten hoogte van mijn voeten. Mijn daypack is van buiten een beetje vochtig en mijn backpack heeft wat spettertjes meegekregen. Met de handdoek van de Pakistaan die aan zijn bed hing heb ik eerst de spettertjes op mijn backpack en mijn backpack opgedaan en deze daarna op de vloer gegooid om de rest van zijn urine op te nemen.

Mijn daypack heb ik iets grondiger gedaan door hem volledig uit te laden en er mee onder de douche te gaan staan en hem te drogen te hangen.

Wat een begin van de dag….

Mijn eerste volle dag in bangkok ben ik begonnen op khoa san road. Een straatje in bangkok eigenlijk totaal ingericht op backpackers en ook de straat waar de meeste hostels in de buurt te vinden zijn. Omdat ik relatief vroeg op ben is het nog rustig op straat. Allereerst heb ik de straat een keer op en neer gelopen voor ik bij een restaurantje ben gaan zitten om even te ontbijten en mijn eerste verhaal online te zetten.

Vanuit daar wordt het verhaal eigenlijk een beetje normaal. Ik ben op ondekkingstocht gegaan door Bangkok, waarbij het meteen opvalt hoeveel thaise mensen er vriendelijk naar je toekomen en een hand geven en je vervolgens heel veel tips geven waar je allemaal heen moet en vervolgens een tuktuk of taxi die toevallig iets verderop staat voor je willen roepen. Of hoeveel tuk tuk chaufeurs vragen of ze me voor 10baht oplopend tot 100 baht bangkok mogen laten zien, en je raar aankijken als zegt dat je graag loopt.

Dat laatste zinnetje heb ik de afgelopen 36 uur zo vaak gezegd dat ik er in ben gaan geloven. Uberhoubt is lopen in deze stad geweldig, ik verbaas me steeds weer over de dingen die ik tegen kom bijvoorbeeld hoeveel mensen er wel niet gewoon op straat liggen te slapen, of slapen achter hun voedselkarretje. Als ik een steegje in loop en afwijk van de grote straten hoe vies deze zijn, maar ook hoeveel handel er hier nog plaatsvind. En het aantal voedselstalletjes dat je sowieso tegenkomt. Ik ben er ondertussen van overtuigd dat niemand in Thailand thuis kookt maar gewoon wat op straat eet. Nooit dat deze kraampjes allemaal kunnen bestaan vanuit het toerisme.

Vanuit Khao san Rd ben ik zuidelijk gelopen tot aan de oever waar ik heb geluncht en vanuit daar ben ik al zigzaggend terug gelopen. Tijdens de lunch nog een hele tijd zitten praten met een jongen uit Engeland die ook aan het reizen was.

Ik ben blijkbaar op het goede moment in Bangkok wist je dat: ‘’Sinterklaas op dezelfde dag jarig is als de Thaise koning??’’ nou? Ik ook niet! Maar in ieder geval is het hier op 5 december ook een groot feest wat ze nu door heel de stad aan het voorbereiden zijn. Overal staan bloemen langs de weg en hangen er lichtjes. Het laat me wel een beetje afvragen of Bangkok in deze tijd van het jaar nu anders is als anders.. Dus een mooie reden om hier terug te komen om en het verschil te ervaren lijkt me.

Rond 17uur voelde ik echt dat ik slecht geslapen had de nacht ervoor en besloot daarom even terug te gaan naar mijn hostel. Daar heb ik even gedoucht en ben ik terug gegaan naar khoa san Rd om te eten. Hier heb ik mijn eerste bord Pat thai, of hoe je het schijft op. Meteen mijn eerste hemptje gekocht en nog even gaan zitten met een biertje. Een tafel verder zaten wat chinezen waar ik mee aan de praat raakten welke vroegen of ik mee ging drinken. Maar ik had aan mijn papa en mama beloofd dat ik verstandig zou zijn, en omdat ik echt al gesloopt was heb ik vriendelijk bedankt en ben ik naar mijn bed gegaan. om 22uur ging bij mij als eerste op de kamer het licht uit.

Na een goede 12uur slaap met weinig onderbrekingen nog mensen die het nodig vonden over me heen te pissen werd ik deze ochtend super lekker wakker. Rustig opgestart en vandaag weer rond gelopen. Buiten de toeristische attracties zoals verschillende Boeddha’s heb ik al veel van Bangkok gezien. Die attracties komen denk ik nog wel. Ik meet vanavond met Anne, een meisje wat ik heb leren kennen in NL wat ook naar Bangkok ging. Ik verwacht met haar even te levelen wat zei wil doen en/of verwacht en dan even kijken of ik Of met haar wat ga doen, of morgen een busreis richting Phi phi pak en ga chillen op een eiland.

Momenteel zit ik weer bij hetzelfde café op khoa san Rd mijn verhaal te doen en een biertje te drinken.

Het rest me te zeggen hoe veilig ik me hier voel, elk steegje lachen de mensen nog steeds.

We keep in Touch…